Menu
Kamelia
  • Business
  • Cestování
  • Domácnost
  • Ekonomika
  • Nákupy
  • Www
Kamelia

Neskutečný melounový dort s bílou čokoládou a šlehačkou

Posted on 2. 9. 20211. 5. 2023


Meloun všichni milují. I když je skvělý sám o sobě nebo jako součást ovocných koktejlů, můžete ho použít i jako surovinu pro přípravu dobrot, jako je třeba nádherný a lahodný melounový dort, který je stylizovaný do podoby melounu. Svou podobou je přímo předurčen k ozdobení slavnostní tabule.

melounový dort

Na melounový dortík budete potřebovat:

  • Meloun – ¼ ks

  • voda – 50 ml

  • cukr – 50 ml

  • plátková želatina – 12 ks

  • tmavé čokoládové lupínky – 2 lžíce

  • bílá čokoláda – 350 g

  • šlehačka – 250 g

  • stabilizátor smetany – 1 balíček

  • zelené potravinářské barvivo – 1 lžička

  • hotový dortový korpus o průměru 18 cm a výšce 1 cm

A dále:

  • půlkulatá silikonová forma o průměru 20 cm

  • štětec

 

tvorba melounového dortu

Při přípravě postupujte následovně:

1. Vykrojte dužninu ze čtvrtky melounu, vložte ji do mixéru a rozmixujte na hladké pyré. Pokud meloun obsahoval semínka, přepasírujte rozmixovanou hmotu přes sítko, abyste se zbytků semen zbavili.

2. Plátkovou želatinu vložte do misky a zalijte je studenou vodou. Nechte odstát, aby nabobtnaly a změkly.

3. Do kastrůlku nalije vodu a přisypejte cukr. Přiveďte směs k varu. Odstavte z kamen, přidejte plátkovou želatinu a rozmíchejte ji. Pak vlijte do hmoty melounové pyré, promíchejte, směs přelijte do hluboké misky a vložte do lednice na 10 až 15 minut vychladnout.

4. Rozpusťte bílou čokoládu, namočte do ní štětec a vytvořte jím na dně silikonové formy několik čar vedených různým směrem. Čokoládu nechte krátce zaschnout.

5. Zbylou bílou čokoládu smíchejte se zeleným barvivem a vlijte ji do silikonové formy. Otáčejte s ní do všech stran tak, aby se čokoláda rozlila po celém jejím vnitřním povrchu. Nechte čokoládu zchladnout na pokojovou teplotu a vložte na chvilku do ledničky.

6. Vyšlehejte tuhou šlehačku spolu se stabilizátorem smetany a rozetřete ji do silikonové formy po celém jejím obvodu, čímž vytvoříte bílou melounovou vrstvu. Do středu formy pak nalijte vychlazené melounové pyré, které předtím smíchejte s hrstí čokoládových lupínků.

7. Formu přiklopte hotovým korpusem, který lehce zatlačte do šlehačky a pyré a vložte alespoň na 2 hodiny (ale nejlépe přes noc) do lednice ztuhnout a proležet.

8. Hotový dort opatrně vyloupněte ze silikonové formy a s velkou radostí podávejte.

 

5/5 - (1 vote)

Nejnovější příspěvky

  • Který dům bude ten pravý?
  • Kupujeme byt v původním stavu – na co si dát pozor
  • Udělejme si cestu
  • Pohádky na dobrou noc
  • 5 věcí, které vás ve škole nenaučili.
©2025 Kamelia | Powered by SuperbThemes
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Souhlasím